Bodur Can Erik Fidanı

40,00 TL
Kategori
Stok Kodu
faa7b49b
Fiyat
39,60 TL + KDV

can Eriği Çeşidi ve Özellikleri

Tüplü aşılı yarı bodur Can Eriği fidanı, yarı bodur erik fidanı üretiminde kullanılan anaçlar üzerine aşılı yapılarak üretilmektedir.Can Erik çeşidi Papaza nazaran daha yuvarlak açık yeşil mayhoş ve suludur. Verimi gayet iyi et dokusu incedir, Olgunluk ilerledikce meyve kalitesi artar, meyve ortalaması 15-20gr'dır. Papaz eriğinden 3-4 gün önce hasat edilir.Tozlayıcısı olarak cin eriği kullanılır.

Tüplü Aşılı Yarı bodur erik Fidanı Nasıl Elde Edilir-Üretilir?

Aşılı tüplü yarı bodur erik fidanı kökleri saksı içerisinde olan ,anaç(çöğür) üzerine farklı aşılama yöntemleri kullanarak yeni yarı bodur erik çeşidinin elde edilmesiyle oluşan fidan demektir.Tüplü aşılı yarı bodur erik fidanı 2 şekilde üretilir.Bunlardan birincisi üretimin tamamen saksı içerisinde olması ile yapılan üretim ,2. si ise tüplü aşılı yarı bodur erik fidanlarının sökümün hemen ardından saksı veya plastik torba içerisinde alınmasıyla yapılan üretimdir.Tüplü fidanların torbaya alındıktan(şaşırtma işlemi) sonra belli bir adaptasyon süresinin geçmesi gerekir.Genelde 2. Yolla tüplü aşılı yarı bodur erik fidanı üretilmektedir.

Tüplü Aşılı Yarı bodur erik Fidanı Üretiminde Kullanılan Anaç(çöğür) ne demektir?

Fidan üretiminde kullanılan anaç veya çöğür, aşı yapılan bitkiye denmektedir.Klasik anaçlı fidan demek o bitkinin çekirdekten yetişen bitkisine yapılan aşı ile oluşan fidan, bodur veya yarı bodur anaçlı fidan ise klon anaçlı fidanlara aşılama yöntemi ile üretilen fidan demektir.Tüplü aşılı erik fidanı üretiminde kullanılan anaçlar, klasik anaç olarak yabani erik anacı,yarı bodur anaç myrobolan 29c anacı, bodur anaç olarak ısthara ferciana anacı kullanılmaktadır.

Tüplü Aşılı Yarı bodur erik Fidanın Kullanılan Anaçlar Nedir?

Satışta olan klasik anaçlı aşılı tüplü erik fidanlarında kullanılan anaç yabani erik anaçlı erik fidanlarıdır.Yarı bodur erik fidanlarında kullanılan anaç myrobolan 29c , bodurlarda ise isthara , pixy anacı kullanılmaktadır.

Tüplü AşılıYarı bodur erik Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir?

Tüplü aşılı yarı bodur erik fidanları fidan köklerinin hava ile teması olmadığından dolayı 12 ay boyunca dikilebilmektedir.

Tüplü Aşılı Yarı bodur erik Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

E-fidancim.com olarak geniş bir tüplü aşılı yarı bodur erik fidanı üretim yelpazemiz olup üretilen tüplü aşılı yarı bodur erik fidanı çeşitlerinden bazıları , can eriği, papaz erik, cin erik, red beauty Japon eriği , obilnaja Japon eriği , black amber Japon eriği, black diamond Japon eriği , black star Japon eriği, black beauty Japon eriği, formaza, president, october sun, tracy sun, angeleno Japon eriği, friar, santa rosa ,black splendor, bt33, yarı bodur erik çeşitleridir.

Tüplü Aşılı Yarı bodur erik Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?

Tüplü aşılı yarı bodur erik fidanlarını hava muhalefeti veya herhangi bir sebebten dolayı dikemiyorsanız ;fidanları mümkünse 4-5 güne bir sulayarak toprak zeminde bekletebilirsiniz.Toprak zemin üzerinden bekletme şansınız yok ise beton zemin üzerinde kısa süreliğine(maksimum 10 gün) bekletebilirsiniz aksi durumda beton soğuğunu alan fidanın yaprakları dökülmeye başlayacaktır.Büyük saksılı(asgari 9 litre) fidanların beton zemin üzerinde beklemesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Aşılı Tüplü Yarı bodur erik Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli-Nasıl Ekilmeli-Dikilmelidir?

Tüplü Aşılı yarı bodur erik fidanıçukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz.Tüplü aşılı yarı bodur erikfidanının saksısını veya torbasını toprağı dağılmayacak şekilde çıkartınız.Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidanın aşı noktası, toprak üstünden kalacak şekilde fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.

Aşılı Tüplü Yarı bodur erik Fidanlarında Dikim Mesafesi Nedir?

Aşılı yabani anaçlı tüplü erik fidanlarını fidanlar arası 5 metre , sıralar arası 6 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.Tüplü aşılı yarı bodur erik fidanlarında fidanlar arası 3 metre sıralar arası 5 metre olmak kaydıyla dikim yapabilirsiniz.

Tozlayıcı Erik Fidanı Ne Demektir?

Tozlayıcı erik fidanı demek bahçedeki ana çeşit olan erikteki çiçek dönemindeki çiçeklerin ,meyveye daha fazla dönüşmesini sağlayan erik fidanı demektir.Bir başka deyişle döllenmeyi artırmaktadır.Tozlayıcı olan erik çeşitleride meyve vermektedir.Örneğin can erik fidanının tozlayıcısı cin erik çeşididir.Tozlayıcı olmadan da tek başına dikim yapabilirsiniz fakat ağaç başına alacak olduğunuz meyve miktarı düşecektir.

2 Yaşlı Dikilen Aşılı Tüplü Yarı bodur erik Fidanı Ne zaman Meyve Verir?

Uygun koşullar altında dikilen yabani anaçlı bir tüplü aşılı erik fidanından 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 4. Yıldan sonra olmaktadır.Yarı bodur veya bodur fidanlarda ise bu süre daha erken olmaktadır.Bu bilgi 2 yaşlı fidanlar için geçerlidir.

Tüplü Aşılı Yarı bodur erik Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?

E-fidancim.com üzerinde tüplü yarı bodur erik fidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmakta olup açık kök yarı bodur erik fidanlarında ise kasım ayı ile beraber erik fidanlarının satışına başlanmakta ve nisan ayı itibarı ile satışlar sona ermektedir.

Satışta Olan Tüplü Aşılı Yarı bodur erik Fidanlarının Yaşı Nedir? ve Tüplü Aşılı Yarı bodur erik Fidanları Nasıl Ambalajlanıp Gönderilmektedir?

Satışta olan tüplü aşılı yarı bodur erik fidanlarının yaşı 2 olup sadece tüplü fidan göndermek için tasarlanan özel tasarım karton kutularda gönderilmektedir.Ürünle beraber gönderilecek tüplü fidan kutusunu, tüplü aşılı yarı bodur erik fidanların hemen yanında görebilirsiniz.Ürünlerle beraber ürün dikim klavuzları gönderilmektedir.Ürün kargoda bekleme süresi maksimum 2 haftadır.

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Yarı bodur erik Fidanı-AğacıYetiştirebilirmiyim?

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Yarı bodur erik Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden yetiştimek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.

Erik Yetiştiriciliği Bilgileri

Erik Üretim Miktarı; Yaklaşık 200.000 ton üretimleülkemiz dünya erik üretiminde 6-7 sıralarda yer almaktadır. Son yıllarda özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde Japon grubu erikleri ile bahçe tesisinde önemli artışlar gözlenmektedir. Yola ve depolamaya uygun olan Japon grubu orta mevsim geçci çeşitlerin üretimindeki artış ihracat imkanlarını da beraberinde getirecektir.

Erik Yetiştiriciliğii İklim ve Toprak İstekleri; Japon grubu eriklerin Avrupa Grubu eriklere göre soğuklara dayanımları daha düşüktür. Avrupa erikleri geç çiçek açtıkları için ilkbahar geç donlarından daha az etkilenirler. Japon erikleri Avrupa grubu eriklere göre daha seçici olup alüvyal ve geçirgen, PH’sı 6,5-7,2 arasında olantopraklar en uygun topraklardır.

Avrupa ve Can grubu erikler ağır bünyeli toprak şartlarında da yetiştirilebilir. Can grubu erikler farklı iklimşartlarına en iyi uyum gösteren türdür. Avrupa ve Can grubu eriklerin kışın dal ve gövdeleri -25, -30 ºC’ye kadar dayanmakla birlikte Japon grubu erikler -20ºC’de, çiçekler ise 0,6 -2,2 ºC’de zarar görürler. Ege, Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 800m rakıma kadar olan yerlerde Japon Grubu erikler yetiştirilebilir. Bu gruba giren eriklerin soğuklama istekleri 550-800 saat arasında değişmektedir. Avrupa grubu ise geçit ve iç bölgelerde yetiştirilebilir. Avrupa Grubunun soğuklama .istekleri 800- 1250 saat arasındadır.

Erik Fidanı Üretiminde Anaç Kullanımı; Eriklerde çöğür anaçları kullanılmakla birlikte son yıllarda klon anaçları üzerindeki fidanlara önemli talep gelmektedir. Myrobalan klon anaçları en yaygın erik anaçları olup Myrobalan 29C, yarı bodur bir anaçtır. Saint Julien- A, Marianna, MR.S- 2/5 anaçları da önemli erik anaçları içerisinde yer almaktadır. Çöğür anaçları üzerinde 6x5m, Myrobalan 29-C, Saint Julien -A gibi yarı bodur klon anaçları üzerinde ise;5x 3m, 5 x 2,5m, bodur Pixy klon anacı üzerinde ise 4x 2m ve 4x1,5m sıra üzeri ve sıralar arası aralıkmesafelerinde dikim yapılabilir.

Erik Yetiştiriciliğinde Terbiye Sistemleri; Eriklerde açık vazo (goble) terbiye sistemi en yaygın olarak uygulanan sistemdir. Bunun dışında V, Y(tatura) ve değişik doruk dallı terbiye sistemleri uygulanmaktadır.

Önemli Erik Çeşitleri;

Can Grubu Erikler; Papaz, Can, Havran, Aynalı, Foça, Karşıyaka Eriği bu grupta yer alan önemli çeşitler arasında yer alır. Yeşil olum döneminde de tüketilebilmektedir. Can grubu erikler kendileri uyuşmaz oldukları için bahçede yeterli miktarda dölleyici bulundurulmalıdır.

Avrupa Grubu Erikler; Göynük, Karagöynük, Köstendil, Üryani, D’Agen, Reine Claude Verte, R.C. Violet, R. C.d’Altan, Firenze 90, Giant, Stanley President önemli çeşitlerdendir. D’Agen çeşidi dünyada en fazla kurutmalık olarak yetiştirilen çeşittir. President çeşidi bu grupta pazarın en çok talep ettiği, yola ve depolamaya uygun bir çeşit olup bu çeşidi dölleyici olarak Stanley çeşidi dikilmelidir.

Japon Grubu Erikler; Red Beaut, Black Beaut, Santa Rosa, Black Amber, Black Star, Formosa, Black Diamont, Fortune, Friar,Tracy Sun, Autumn Giant, Angelona önemli Japon grubu eriklerdir. Japon erikler kendileri ile uyuşmaz oldukları için mutlaka yeterli miktarda dölleyici çeşit dikilmelidir.

Erik Yetiştiriciliği Hastalık ve Zararlıları; Kök Kanseri (Agrobacterium tumefaciencs), Monilya, Erik Yaprak Gümüş Hastalığı, Erik Cücelik Virüsü (PDV), Clorotic Necrotic Ring Spot Virüs (CNRV) ve şarka Virüsü (PPV) önemli hastalıklar arsında Yaprak Bitleri, Kabuklu Bitleri, Kırmızı Örümcekler, Yaprak Büken, Erik Testereli Arısı önemli erik zararlıları arasındadır

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Bodur Can Erik Fidanı faa7b49b Bodur Can Erik Fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.