Fernor Ceviz Fidanı

60,00 TL
Kategori
Stok Kodu
2b061b04
Fiyat
59,41 TL + KDV

Fernor cevizi Fransız menşeeli olup, yüksek rakımlı bölgelerimize dikimi yapılabilen soğuk iklim cevizidir. Dikim yapılabilen rakım aralığı 50 ile 1800 metre'dir. Yani deniz seviyesindeki bölgelerimizden başlayarak yüksekliği 1800 metre olan bölgelerimize kadar dikimi yapılabilenverimli bir ceviz çeşididir. Ancak ortalama 1000 metreye kadar yükseklikte olan bölgelerimize Chandler dikimi önermekte, 1000 metrenin üzerindeki bölgelerimize ise Fernor çeşidini önermekteyiz. 

Fernor cevizi genetik özelliğinden dolayı yüksek rakımlı bölgelerde oluşabilecek İlkbahar ve Sonbahar dolarından zarar görmez.

Dişi çiçekleri yani meyve olacak çiçekler, Mayıs ayının başında açması sebebiyle, fernor cevizi ağacı ilkbahar geç donlarından zarar görmez.

Sonbahar da ise Kasım ayının başına kadar fernor ceviz ağacı kış dinlenmesine geçer. Bu da yeni sürgün dalların kapanması anlamına gelir. Bundan dolayı da gerek genç sürgünler gerekse de ağacın diğer bölgeleri sonbahar erken donlarınından etkilenmez.

Kışın oluşacak -20-25 dereceye kadar olan donlar fernor ceviz ağacına zarar vermez. Soğuğa dayanıklı bir ceviz çeşididir. 

                                                     
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Fernor Ceviz Fidanı 2b061b04 Fernor Ceviz Fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.